Rotacijski sušilni sistem

Rotacijski sušilni sitem je več komorni sušilni boben dizajniran za sušenje majhnih delcev biomase pred peletiranjem oziroma briketiranjem. Sposoben je osušiti lesno biomaso iz 50% na 10-12 % (žagovina, lesni odrezki in drugi lesni odpadni material) šota, piščančji gnoj, ostanki pri proizvodnji piva, slame itd.


rotacijski_susilni_sistem

Kako deluje...

Polnjenje bobna. Boben se polni preko verižnega transporterja. Pred vstopom v boben se material očisti večjih primesi. Polnjene samega bobna pa poteka preko polžastega transporterja, ki lahko regulira hitrost vstopanja materiala v sušilni boben in tako regulira intenziteto sušenja.

Vir goriva za sušenje. Gorivo, je lahko plin, nafta ali pa je gorivo podobnega izvora kot material za pelete. V tem primeru se gorivo transportira v izgorevalno komoro preko polžastega transporterja. Izgorevalna komora je kontrolirana s pretokom zraka. Izvor materiala je lahko heterogen z naravno vlažnostjo, večinoma so ostanki, ki niso uporabni za peletiranje.

Sušilni boben. Sušenje v sušilnem bobnu poteka v toku vroče mešanice izgorevalnih plinov in vročega zraka. Boben je znotraj pregrajen v notranjo in zunanjo komoro. Na ta način se delci sušljo s prehajanjem skozi vse sektorje, zato ni potrebna visoka vhodna temperatura kot pri standardnih enoprekatnih bobnih, saj lahko stopnjo sušenja reguliramo s časom zadrževanja delcev v bobnu. Ker se lažji delci hitreje pomikajo prozi izhodu lahko na ta način reguliramo stopnjo sušenja različno velikih delcev.

Pnevmatski transport in praznjenje bobna. Vakuumski ventilator povzroči podtlak in na ta način vsrkava posušene delce iz bobna v ciklon, kjer se trdni delci usedejo iz zračnega toka. Učinkovitost bobna je do 1.5 tone (v primeru, da je stopnja osuševanja iz 50 % na 10-12 % sušine).

Peleti na zalogi

Peleti IGLAVCI smreka, jelka, pinja – BREZ LUBJA (A1 kvaliteta):

  • 1 vreča (15 kg) 4,0 €
  • 1 tona 245 € (cena velja ob nakupu cele palete)

Vse cene vključujejo DDV  

Kupi zdaj!

Vprašanja in odgovori

  • Gospo Marjeto iz Kamniške Bistrice zanima zakaj se ji je zamašila sobna peč na pelete.
    Strokovnjak odgovarja: Za sobne peči, kamine in kaminske vložke na pelete priporočamo uporabo bukovih pelet, ker ne vsebujejo smol in je možnost mašenja dozirnega sistema manjša. Zaradi vsebnosti smol se namreč peleti radi zlepijo skupaj.  
  • Marko iz Mengša sprašuje: "V hiši se trenutno ogrevamo na kurilno olje, v lanskem letu smo porabili za cca. 1400 litrov olja (cca. 1400€) za kurilno sezono. Kakšen bi bil strošek, če vzamemo peč na pelete?
    Strokovnjak odgovarja: Ocenjujemo, da bi s kurjenjem na pelete porabili cca. 3 tone pelet, kar znese cca. 720 €. Nekaj modelov "peč"-i na pelete najdete na naši internet strani, sicer pa vam nudimo tudi ogled in svetovanje na objektu.

     

Peleti rifuza - raztreseni

Peleti refuza oz. raztreseni peleti, minimalna količina 24 ton, cena po dogovoru!

  Vprašaj!

Pokličite 059 253 061 ali 040 34 34 30.

Monterji in serviserji pozor

V podjetju Biogen iščemo monterje oz. serviserje za montažo gorilnikov lastne proizvodnje na področju cele Slovenije. Pokličite nas na 059 253 061 ali 040 34 34 30.

Nahajate se: Domov Proizvodnje linije za izdelavo peletov Sušilni sistemi

Perspektiva

Slovenija spada med najbolj gozdnate dežele EU!