PELETI IGLAVCEV

Peleti kvalitete A1:

 • - IGLAVCI smreka, jelka, pinja BREZ LUBJA
 • - Cena 4 EUR/15kg oz. 245 EUR/tona 

POBIRAMO NAROČILA...

SLAMNATI PELETI

Prodajamo tudi slamnate pelete, primerni tudi za zajce in ostale domače živali. Ustrezni za hrano ali nastil.

.

Več o ponudbi...

Peleti in proizvodnja

Kratek vodnik proizvodnje peletov iz lesne biomase.

peleti_kupcek

Vas zanima več...

Peleti

Ali ste vedeli, da peleti predstavljajo enega izmed najbolj čistih goriv za ogrevanje, ki so na voljo. In da je ogrevanje na pelete tudi do 60%cenejše...

 

Splošno o peletih:

Peleti so vedno bolj pomemben vir obnovljive energije. Potrebna pa so določena znanja v proizvodnji kvalitetnih peletov, pravilna izbira peči in vgrajevanje potrebne avtomatike za popolno izgorevanje.

peleti_obnovljiva-energija

BIOmasa je pomemben obnovljivi vir energije (OVE) v svetovnem in slovenskem merilu. Biomasa je kemično shranjena energija sonca z uporabo C02, vode in hranil ter predstavlja 100 energijo, to je obliko energije, ki se lahko pretvarja v vse druge oblike (toploto, delo, elektriko ali drugo obliko kemično vezane energije).

 

 

 

 

Tako je potencial lesne biomase za energetske namene v Sloveniji ocenjen za leto 2020 že na 2,300.000 m3, da ne govorimo o drugih virih organskih ostankov, ki jih je ravno tako moč uporabiti kot vir energije.

Zato so potrebne formalne in neformalne oblike izobraževanja, vzpodbujanja raziskovalnega in strokovnega dela, širitvijo domačega znanja, da bi zagotovili trajnostno rabo gozdne in kmetijske biomase, vključno s prenosom novih tehnologij s področja biogoriv naslednjih generacij, ki bodo še efektivnejše izkoriščale produkte fotosinteze, to je sonca, rastlin, vode in hranil iz zemlje.

V Biogenu se tega zavedamo!

 

Cenik peletov je na voljo na naslednji povezavi: -->klik<--

Splošni prodajni pogoji:

 • Plačilo: gotovinsko oz. preko elektronskega bančništva
 • Dostava: organiziramo proti plačilu, glede na količino in oddaljenost
 • Embalaža: lesene palete zaračunavamo 10 €/kom in so vračljive
 • Pridružujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave

Več informacij:

Vprašajte našega strokovnjaka in z veseljem Vam bomo odgovorili. Pišite nam na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na tel: 040 34 34 30.

 

 

Peleti na zalogi

Peleti IGLAVCI smreka, jelka, pinja – BREZ LUBJA (A1 kvaliteta):

 • 1 vreča (15 kg) 4,0 €
 • 1 tona 245 € (cena velja ob nakupu cele palete)

Vse cene vključujejo DDV  

Kupi zdaj!

Vprašanja in odgovori

 • Gospo Marjeto iz Kamniške Bistrice zanima zakaj se ji je zamašila sobna peč na pelete.
  Strokovnjak odgovarja: Za sobne peči, kamine in kaminske vložke na pelete priporočamo uporabo bukovih pelet, ker ne vsebujejo smol in je možnost mašenja dozirnega sistema manjša. Zaradi vsebnosti smol se namreč peleti radi zlepijo skupaj.  
 • Marko iz Mengša sprašuje: "V hiši se trenutno ogrevamo na kurilno olje, v lanskem letu smo porabili za cca. 1400 litrov olja (cca. 1400€) za kurilno sezono. Kakšen bi bil strošek, če vzamemo peč na pelete?
  Strokovnjak odgovarja: Ocenjujemo, da bi s kurjenjem na pelete porabili cca. 3 tone pelet, kar znese cca. 720 €. Nekaj modelov "peč"-i na pelete najdete na naši internet strani, sicer pa vam nudimo tudi ogled in svetovanje na objektu.

   

Peleti rifuza - raztreseni

Peleti refuza oz. raztreseni peleti, minimalna količina 24 ton, cena po dogovoru!

  Vprašaj!

Pokličite 059 253 061 ali 040 34 34 30.

Monterji in serviserji pozor

V podjetju Biogen iščemo monterje oz. serviserje za montažo gorilnikov lastne proizvodnje na področju cele Slovenije. Pokličite nas na 059 253 061 ali 040 34 34 30.

Nahajate se: Domov Peleti

Perspektiva

Slovenija spada med najbolj gozdnate dežele EU!